Betonka workshop – beton, ékszerek, fröccs

Szerző
Gulyas Dora
Dátum
április 27, 2022

Nagyon régóta készülök erre a posztra! <3

Ha őszinte akarok magammal – és veletek – is lenni, sose akartam workshopokat tartani. Amikor az egész Betonka megszületett, eleinte csak beton ékszereket gyártottam. Nem is akartam ebből megélni, vagyis inkább csak egy álom volt. Aztán amikor megismertem a betonban rejlő lehetőségeket, a beton ékszerek mellett megjelentek a beton lakáskiegészítők. Aztán valahogy az egész kezdett valóságos lenni. Észrevettem magamon, hogy mennyivel nyugodtabb vagyok, mióta Betonkát csinálom, milyen jó minden nap azt csinálni, amit szeretek. A vállalkozásom és a festés megmentett, amikor meg kellett. Ezt akartam és ezt akarom tovább adni a Betonka workshopokon.

Az első alkalom előtt rettegtem. Mi van akkor, ha nem férünk el, ha nem lesz élvezhető, ha valaki összefestékezi magát, vagy elfogynak a festeni való betonok. Mindig igyekszem mindenből annyit raktáron tartani, ahányan vagyunk. Mivel a workshopon több lakáskiegészítőt és beton ékszert lehet készíteni, ezért elég nagy készlet kell! 🙂

A Betonka workshopok célja az, hogy 3 órára kiszakadjunk egy kicsit a hétköznapokból, így mindig illatgyertyát gyújtok, beteszek valami nyugis zenét. bor, pálinka, süti vár mindenkit – általában a csoki keksz fogy el először.

A workshopon próbálok minél kevesebbet beszélni – igen, ez a legnehezebb rész! 🙂 Mesélek pár szót magamról, a műhelyről, majd a műhelybe megyünk és megmutatom, hogy mennyire izgalmas a betonozás. Megismerkedünk az öntőformákkal, otthoni lehetőségekkel. Mivel az emberek nagy része inkább az alkotás miatt érkezett, ezért utána vissza is megyünk a nagy asztalhoz, ahol mindenki kedvére válogathat a kifesthető beton ékszerek és beton lakáskiegészítők között!

Maga a műhelymunka itt kezdődik. Itt általában 2-4 technikát tanítok meg gyorstalpalóval, illetve bemutatom a különböző festékeket. Legalább 200 festék, fólia, stencil és 150 szalvéta között lehet mazsolázni!

A workhsop alatt folyamatosan járok körbe, segítek, ötletelünk.

Sose gondoltam volna, hogy ennyire inspirálnak majd ezek a Betonka workshopok. Bár keményen dolgozom érte hetekig, hogy minden legyen raktáron, majd egész nap pakolok, takarítok, de utána mégis úgy szoktam haza menni, hogy tele vagyok energiával – és ötletekkel.

Szeretem, ma már azt hiszem, hogy Betonka nagyon fontos része lett. Igyekszem, hogy mindenkit legalább fele annyira feltöltsön, mint engem – a többit pedig a fröccs elintézi! 🙂

Időpontok folyamatosan kerülnek fel a weboldalra, ám most egy nyári szünetben reménykedem…

Addig pedig meg tudjátok venni ajándékkártyaként is!

Oszd meg a barátaiddal

Szerző
Gulyas Dora

Dóri, azaz Betonka